Gårdsmat

Utvalget av gårdsmat består av favoritter fra landhandelen i kafeen, samt noen nye spennende produkter.

 

Jeg baker knakande sprø og sunne urteknekkebrød, med urter fra egen hage.

 

De beste havrekjeksene med sjokoladebiter er perfekt i tursekken, eller når du bare vil kose deg litt ekstra. De er bakt med mye havre og mindre sukker,garantert en favoritt!

 

Når våren og sommeren kommer er jeg ute å plukker blomster. Geitrams som blir til en herlig frisk saft som minner litt om rips.

 

Heimelaga saft og syltetøy av nydelige lokalproduserte jordbær og bringebær blir produsert på Nabostua. De gode smakene og ikke minst lukten som fyller rommet mens jeg rører i gryta med syltetøy minner meg om bestemors kjøkken... Oppi glasset og fort på med lokket, for å gjemme på duften, slik at jeg kan dele den med dere...når dere åpner et glass med Nabostua syltetøy.

 

Saft, syltetøy og muligens en pai hvis det er ønskelig, lager jeg av deilig lokal rabarbra, dyrket på økologiske prinsipper.

Jeg kan også tilby et unikt syltetøy med lokaldyrkede jordbær og en rabarbratype som heter Marshalls Early Red. Den har tynne stilker med en nydelig rødfarge og er litt søtere enn vanlig rabarbra. Sammen med jordbær gir den et fantastisk flott og godt syltetøy!

 

Rips og solbær dyrket i Øvrebø på økologiske prinsipper blir til deilig saft, syltetøy og gelè. Nydelig på brødskiva, til spekemat eller ost og kjeks.

Solbærtoddy er fin mot forkjølelse på vinteren og ripssaften kan du bruke til å lage verden sbeste rødsaus til riskremen, om du klarer å spare på den så lenge!

 

Debio-godkjente økologiske epler dyrker min storebror på sin gård i Kvås. Eplene blir til nydelig saft, gelè og Nabostuas egen gløgg som har blitt utrolig populær!

Er du forbi Kvås anbefaler jeg turen innom Kvås Gårdsutsalg der min bror selger bl.a. ferske egg, honning fra egne bier, poteter og blomster i sesongen.

post@nabostua.no Telefon: 911 30 553

Nabostua © etabl.2012 * Øvrebø